Fakültemiz Öğretim Üyelerinin Editörlüğünde Yeni Kitap

24.02.2023 15:33

Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Zeliha Tekin ve Dr. Öğr. Üyesi Metin Söylemez ’in editörlüğünü yaptığı “İşletmelerde Enerji Yönetimi ve İklim Değişikliği ile Mücadele” isimli kitap, Uluslararası Yayınevi statüsünde olan Paradigma Akademi Yayıncılık tarafından yayımlandı.

On iki bölümden oluşan kitapta Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Dr. Korkmaz Ergun, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdür Yardımcısı Dr. Güzhan Gülay, Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi İİSBF Dekanı/Koopbank YK Üyesi Prof. Dr. Veclal Gündüz, MAUN Makine Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Salih Özer, MAUN Ulaştırma Hizmetleri Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Okan Türk, MAUN Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden Dr. O. Erdal Şahin, Dr. Gümüşhane Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümünden Gökhan Kenek, Dr. Osman Benk isimli yazarlar katkı sundu.

“İşletmelerde Enerji Yönetimi ve İklim Değişikliği ile Mücadele” adlı bu eserde “enerji” ve “iklim değişikliği ile mücadele” konuları işletme, yönetim ve strateji bağlamında ele alınmıştır. Çevre kirliliği, sürdürülebilirlik, yeşil işletmecilik, enerji ve iklim değişikliği konuları, gerek alan yazındaki gelişmeler takip edilerek gerekse de enerji ve iklim değişikliği ile mücadele raporları göz önünde tutularak herkesin anlayabilmesi açısından tablo, şekil ve görsellerle desteklenerek anlatılmıştır. Bu eser, program ve bölümlerinde enerji verimliliği, işletmelerde enerji yönetimi, iklim değişikliği ve enerji, iklim değişikliği ve çevre gibi derslerin yer aldığı İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, İşletme ve İktisat Fakülteleri ve Mühendislik Fakülteleri öğrencilerine yönelik bir referans kaynağı niteliğindedir. Kitabın kamu ve özel sektörde çalışan yöneticilere, enerji ve iklim mühendislerine ve enerji ve iklim konusuna ilgi duyan herkese faydalı olması beklenmektedir.