Üniversitemizin En Başarılı Akademisyenlerine Plaket Verildi

19.04.2023 02:00

Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, 2022 Yılı Akademik Teşvik Ödeneği Puan Sıralaması’nda derece elde eden akademisyenleri makamında kabul etti.

Yükseköğretim Kurulunun öğretim elemanlarının akademik çalışma ve faaliyetlerini arttırmalarını sağlamak amacıyla yürürlüğe koyduğu ‘Akademik Teşvik Yönetmeliği’ne göre üniversitemiz çapında ilk üçe giren öğretim üyelerini makamında kabul ederek plaket ve hediye takdim edip, başarılarının devamını diledi.

Üniversitemiz "Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu"nun yapmış olduğu değerlendirmeler neticesinde alanlarında en fazla makale, proje, bildiri gibi akademik çalışmalar yapan Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Türkmen birinci sırada, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Karaman ikinci sırada ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zeliha Tekin üçüncü sırada yer aldı. Akademisyenleri başarılarından dolayı  tebrik eden Rektör Polat bu tablonun üniversite adına mutluluk verici olduğunu dile getirdi.

Rektör Polat, üniversitemizde ülke çapında değerli bilim insanlarının görev yaptığına vurgu yaparak idare olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da başarılı akademisyenleri destekleyeceklerini ifade etti.