İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

Üniversitemiz Öğretim Üyesi’nin Almanya'da Yürüteceği Araştırma Projesi Kabul Edildi

01.03.2024 07:00

Üniversitemiz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, Kentleşme ve Çevre Sorunları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ercan Çağlayan, TÜBİTAK’ın 2219 Yurt Dışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu programından aldığı destekle Almanya Federal Cumhuriyeti’nde bulunan Hamburg Üniversitesi’ne bağlı Asien-Afrika-Institut Geschichte und Kultur des Vorderen Orients isimli enstitüde önemli bir araştırma projesi yürütecek. Çağlayan, mezkûr üniversitede İranistik uzmanı Prof. Dr. Ludwig Paul danışmanlığında “Alman Oryantalistlerin Zaza Çalışmaları: Dil, Din ve Toplum” başlıklı araştırmasıyla 10 ay boyunca TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Bu proje, Alman oryantalistlerin kolonyal yayılmacılığa paralel olarak XIX. yüzyılın ortalarından II. Dünya Savaşı yıllarına dek, “filolojik oryantalizm” ve “uygulamalı oryantalizm” doğrultusunda Zaza dili, toplumu ve inançları hakkında ürettikleri bölük-pörçük çalışmaları bütüncül ve eleştirel bir perspektifle literatüre kazandırmayı hedefliyor. Aynı zamanda bu araştırmanın Muş Alparslan Üniversitesi’nin akademik ve bilimsel anlamda uluslararası alanda tanınırlığını artıracağı ve yeni proje ve iş birliklerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağı öngörülmektedir.