“Kariyer Söyleşileri” Kapsamında “4 Kariyer 9 Soru” Etkinliği Düzenlendi

07.03.2024 14:12

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde, Arş. Gör. Dr. Fatma Betül ŞENGÖNÜL'ün Moderatörlüğünde ve Dr. Öğr. Üyesi Vedat ALMALI Koordinatörlüğünde 07 Mart 2024 tarihinde saat 14.00'de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi geleneksel “Kariyer Söyleşileri” kapsamında ikincisi düzenlenen “4 Kariyer 9 Soru” etkinliğine Korkut Kaymakamı Ahmed ÇELİK davet edilmiştir. Sayın Çelik söyleşide kendisine yöneltilen soruları cevaplayarak, öğrencilik ve A Kadro Kariyer Meslekleri sınavlarına hazırlanma deneyimlerini içtenlikle İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileriyle paylaşmıştır. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi alanındaki kariyer meslek sınavlarına hazırlanan öğrencilere, öncelikli olarak kendilerine bir amaç koymaları ve düzenli bir şekilde hazırlanmaları gerektiğini ifade etmiştir. Bu doğrultuda, sınavlarda başarı elde etmenin zor olmadığını belirten Sayın Çelik, öğrencilerin motivasyonlarını yüksek tutmalarını tavsiye etmiştir. Öğrencilerin kariyer planlamasına katkı sunan bu söyleşide, öğrenciler Sayın Çelik’e sınavlarda karşılaşılan sorunları, motivasyonlarının azaldığı dönemlerdeki stratejilerini ve meslek sınavlarındaki atama oranlarına yönelik sorular yöneltmiştir. Sayın Çelik öğrencilerin tercih ettikleri alanlarda başarısızlıkla karşılaşmalarının normal olduğunu ancak istikrarlı bir şekilde çalışarak istedikleri hedeflere ulaşabileceklerini kendi deneyimleri üzerinden aktarmıştır. Seminer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar KARADAĞ'ın, Ahmed ÇELİK'e teşekkür belgesini takdim etmesi ile sona erdi.