“Ramazan ve Toplumsal Dayanışma: İyilik ve Yardımlaşma” Başlıklı Ramazan Etkinliği Düzenlendi

20.03.2024 19:43

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir ŞEN Koordinatörlüğünde 19 Mart 2024 tarihinde saat 14.00'de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ramazan etkinliği düzenledi. Programa Çağlayan Camii İmam Hatibi Mustafa İLCİ konuşmacı olarak davet edildi. “Ramazan ve Toplumsal Dayanışma: İyilik ve Yardımlaşma” başlıklı bir sunum yapan konuşmacı Mustafa İLCİ, Ramazan ayının bir iyilik ve rahmet iklimi olduğu,  toplumsal dayanışmayı destekleyen en önemli unsurlar olan zekât, fitre, yardımlaşmanın bu ayda yaygınlaştığını belirtti. İlci konuşmasının devamında Ramazan ayının Kur’an ayı olduğuna, zengin ve fakirin bu ayda gerek teravihler gerekse de iftarlar yoluyla kaynaştığına değindi. Hasenat ve salih amel farkına da dikkat çeken Mustafa İLCİ, kişinin kendisine dönük yaptığı güzel amellerin hasenat kategorisine girdiğini, ancak kişinin başka insanlara ve topluma faydalı olmayı amaçlayarak yaptığı amellerin ise salih amel olduğunu aktardı. Mustafa İLCİ tarafından sunulan, öğrencilerin ve personelin yoğun ilgiyle katılım gösterdiği seminer, Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir ŞEN’in, konuşmacı Mustafa İLCİ’ye teşekkür belgesi sunmasıyla sona erdi.