İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, STAR Akreditasyon Kuruluşu Tarafından Verilen Eğitime Katıldı

25.03.2024 08:07

MAUN İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, YÖKAK ve uluslararası alanda tanınan STAR (Sosyal Beşeri ve Temel Bilimler Akreditasyon ve Rating Derneği) Akreditasyon Kuruluşu tarafından düzenlenen öz değerlendirme raporu hazırlama eğitimine katıldı. Fakülte programlarının; kalite standartlarını daha da yükseltmek ve uluslararası alanda rekabet gücünü artırmak ve akreditasyon sürecini başlatmak için bu eğitim oldukça önemli bir aşamadır.
Eğitime, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, İktisat ve işletme bölümünün akademisyenleri katılarak, uluslararası akreditasyon süreçleri, kalite yönetimi, öz değerlendirme raporunun hazırlanması, akademik değerlendirme ve iyileştirme konularında yoğun bir çalışma gerçekleştirildi. STAR Akreditasyon Kuruluşu'nun deneyimli uzmanları tarafından verilen eğitimin, fakültenin mevcut kalite standartlarını güçlendirerek uluslararası arenada daha görünür hale gelmesine katkı sağlamasının yanında öz değerlendirme raporunun yazımına da önemli katkılar sunması beklenmektedir.
Fakülte dekan yardımcısı ve aynı zamanda fakülte akreditasyon koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Abdülmecit YILDIRIM, eğitime ilişkin yaptığı açıklamada, "İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak sürekli olarak kalitemizi artırmak ve uluslararası alanda rekabet gücümüzü yükseltmek için çaba sarf ediyoruz. STAR Akreditasyon Kuruluşu tarafından sunulan bu eğitim, bu hedeflerimize ulaşmamızda bize önemli bir yol gösterici olacaktır. Katılımcılarımıza ve kuruluşa teşekkür ederiz" dedi.